Degnestolen

Degnestolen – hedder sådan, fordi degnen/kirkesangeren tidligere sad der, når han ikke stod op og sang. Den er sammensat af stolestadegavle fra den gamle kirke og er således også noget af det ældste i kirken ved siden af døbefonten. Den skulle være fra omkring 1600 tallet.

The clerk’s stall – is the name of this piece of furniture, because the parish clerk used to sit here, when he wasn’t conducting the congregation song. The stall is made of facades from other stalls from the former Tyrstrup church. This makes the stall one of the oldest pieces of furniture in the church next to the Baptismal font. The stall dates back to the 17th century.

Der Stuhl des Kirchensängers heißt so, weil der Kirchensänger und Küster früher hier saß, während er nicht stehend sang. Der Stuhl ist aus Teilen der Kirchenbänke der älteren Kirche zusammengefügt; er gehört damit neben dem Taufstein zum ältesten Inventar der Kirche. Der Stuhl soll aus der Zeit um 1600 stammen.