Begivenheden har allerede fundet sted.

Fernisering efter gudstjenesten

Fernisering efter gudstjenesten

Søndag d. 1. december 2019, kl. 11:45
Jytte Elmkjær og Tyrstrup Kirkes kunstudvalg

KUNST FOR SJOV

Glæden ved at male, glæden over farvernes leg på lærredet, den fortsatte glæde ved den kreativt skabende rejse...

Drevet af nysgerrighed vedrørende de forskellige udtryk, og muligheden for at vokse i evnen til at beherske teknik og virkemidler. Og på den måde finde sit eget kunstneriske udtryk.

Alt dette er drivkraften for udstillende billedkunstner Jytte Elmkjær, hvis malerier kan ses i Sognehuset i Christiansfeld fra den 1. december.

Jytte Elmkjær er delvist autodidakt, delvist uddannet fra kurser på Kunstakademiet i Aarhus, studier i kunst-historie ved Aarhus Universitet samt en del øvrige kurser. Derudover har Jytte Elmkjær haft fornøjelsen ved at undervise i kunst, tegning, akvarel og maleri på folkehøjskoler og i en årrække på FOF Kunstskole i Kolding.

Værkerne bærer netop præg af denne glæde over farver,  ofte udtrykt i semiabstrakte blomsterbilleder, eller temaer med menneskefiguren.

Hun kalder billederne "øvestykker" eller "kunst for sjov", idet det netop er udviklingen mod hele tiden at blive bedre, lære mere og beherske mere, der hånd i hånd med glæden over at skabe ligger bag malerierne.