Begivenheden har allerede fundet sted.

Julekoncert Flyverhjemmeværnets Musikkorps

Julekoncert Flyverhjemmeværnets Musikkorps

Onsdag d. 11. december 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Tyrstrup Kirke
Flyverhjemmeværnets Musikkorps

Julekoncert onsdag d.11. dec. kl.19.00 i Tyrstrup kirke

Den traditionsrige og årligt tilbagevendende julekoncert i Tyrstrup kirke bliver igen i år gæstet af Flyverhjemmeværnets Musikkorps samt 4 kor: Kor-Nor fra Hejls, Aller-Fjelstrup sognekor, Sommersted-Oksenvad Damekor samt Tyrstrup kirkes voksenkor Laudmus, og disse 4 kor tilsammen medbringer 80 korsangere.

Flyvehjemmeværnets Musikkorps er et ud af 14 hjemmeværnsorkestre i Danmark, og er det eneste der er tilknyttet Flyverhjemmeværnet. Flyverhjemmeværnets Musikkorps er et brassband, bestående af ca. 30 M/K. Primært gives der koncerter i det Syd og Sønderjyske område, men der er i tidens løb afholdt koncerter over hele Danmark, og også en del koncerter i udlandet. De deltager også i danske konkurrencer såsom Silkeblæs og Aalborg Musikkonkurrence (AAMUK).

Normalt giver Musikkorpset koncerter i forbindelse med arrangementer med et militært præg, såsom 4. maj arrangementer, Lysfesten, 5. juli i Fredericia, Flagdagen, Kastellets Fødselsdag, mindehøjtideligheder og mange flere, men også ved andre begivenheder af mere civil karakter. Traditionelt afholder Musikkorpset også en årlig forårs- eller efterårskoncert og julekoncerter i lokalområdet.

De øver fast hver onsdag på Staldgården ved Koldinghus i Kolding, og orkesterets nuværende dirigent er Thomas Hylgaard. Medlemmerne af Musikkorpset er alle frivillige, bortset fra dirigenten, som er professionel og kontraktansat.

Musikkorpset repertoiret spænder vidt fra dansk militærmusik, danske sange, salmer, klassisk, pop, filmmusik til typiske engelske brassband stykker.

De fire lokale kor er sammensat af amatør-sangere, som både synger verdsligt og kirkeligt repertoire, nye rytmiske og klassiske kompositioner. De har før optrådt sammen, senest ved Forårskoncerten 2.maj i Tyrstrup kirke, hvor N.W. Gades ”Morgensang af Elverskud” blev opført som et fællesværk for alle kor.

Dette værk kan høres igen sammen med Sønderjyllands Amatør Symfoni Orkester ved Nytårskoncerten i Fjelstrup Hallen d.05.jan.2020.

Ved julekoncerten i år synges en fælles sats og derefter vil korene hver for sig komme med deres advents- og julesange.

Der er gratis adgang til koncerten.