Konfirmation er bekræftelse
Konfirmation betyder bekræftelse. I konfirmationen gentager Gud det løfte, han gav i dåben: at han vil være med i konfirmandens liv. Konfirmanden svarer ved at sige sit ja til Gud og modtage konfirmationsvelsignelsen.

Hvad skal der til for at man kan blive konfirmeret?
Man skal:
..være døbt
Hvis en konfirmand ikke er døbt, skal dåben ske inden konfirmationen. Man kan også vælge at blive døbt i stedet for at blive konfirmeret. Hvis man er døbt i en anden kristen kirke i Danmark eller i udlandet, skal man ikke døbes igen. Konfirmationen er så samtidig en indmeldelse i Folkekirken.
..være fortrolig med den kristne tro
Hvornår er man det? Det er svært at svare på, men målet med konfirmationsforberedelsen er, at konfirmanden bliver det. Det kræver både noget af præsterne og af konfirmanden, hvis det skal lykkes. Du vil møde præster, der er engagerede i at undervise konfirmander og tale om den kristne tro. Men også konfirmanden må være engageret og have ønske om at vide mere og at tro.
..være fortrolig med gudstjenesten
Hvor mange gange skal man gå i kirke? Det er præsten, der bestemmer det. Men også her handler det om meget mere end et bestemt antal. Det handler om at prøve gudstjenesten. At være til stede og finde ud af, hvordan den foregår. Og ikke mindst: finde ud af, hvad gudstjenesten kan give.

Selve konfirmationen
foregår i kirken i sognet, hvor konfirmanden bor. Konfirmationen er en dejlig festdag som afslutning på undervisningen.