Skal I giftes, så kontakt en af præsterne og aftal et tidspunkt.

I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem. I kan blive gift i kirken i jeres bopælssogn eller i en anden kirke, I har tilknytning til.

Et kirkebryllup er gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Brylluppet i kirken foregår som en gudstjeneste med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen.

Kirkelig velsignelse
I kirken kan man også få kirkelig velsignelse af en vielse, der er indgået på rådhuset. Den kirkelige velsignelse foregår i store træk som en vielse - dog med en lidt ændret tilspørgsel.

Samtale
Inden vielsen eller den kirkelige velsignelse har parret en samtale med præsten om vielsen og ægteskabet. Parrets attester og prøvelsesattesten fra rådhuset udleveres til præsten. Der skal også bestemmes salmer.

En kirkelig vielse eller velsignelse er for både store fester - og for det helt lille bryllup.

I kan læse mere om vielse i folkekirken her.

Tyrstrup kirke har udgivet en folder, der henvender sig til par, der ønsker sig at blive viet. Læs den her.